25 Mart 2016 Cuma

Çemen Yağı


Sağlık açısından son derece yararlı olan çemen otu yağımız hakkında bilgi almak adına yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca sizlere çemen otu ve çörek otu yağı ile ilgili özel bir tarif vereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Çemen Otu Yağı

Çemen Yağı
Çemen otu yağı, Trigonella foenum-graecum olarak bilinen ve Güneydoğu Asya'ya özgü olan çemen otu bitkisinin  tohumlarından preslenmiş veya ekstrakte edilmiş esansiyel yağdır. Antik Mısır'a kadar uzanan binlerce yıldır popüler tıbbın bir parçası olmuştur. Bu yağın etkileri  nedeniyle konsantrasyon arasında flavonoidler , vitaminler , saponinler ve alkaloidler gibi tarçın asidi ve diğer antioksidanlar bulunur. Bu yağ sarı bir renktir, ancak zaman zaman koyu kahverengi tonları da olabilir ve aroma oldukça güçlüdür.  2 tür çemen yağı bulunur; Çemen tohumu sıkıştırılmış yağ öncelikle yağ asitlerinin bir karışımıdır ve vücut için iyi olduğu bilinmektedir. Çemen otu yağı ise  daha uçucu bileşikler ve antioksidanlar içerir ve faydaları  popülerdir.

Çemen Otu Yağı Faydaları

Çemen otu yağının bir çok sağlık faydası vardır ve bunlar aşağıda yer almaktadır. 

  • Çemen otu yağı testosteron seviyelerini artırmak için yardımcı olur.Artan testosteron düzeyleri, cinsel libido , kas inşa etme potansiyeli ve genel refah duygusuna dönüştüğü için çoğu erkek için ideal bir durumdur . 
  • Mide ekşimesi ve mide ülserleri ağrılı ve rahatsız edici durumlardır. Neyse ki, birkaç damla çemen  otu yağı durumu düzeltmeye yardımcı olabilir. Mide duvarları tarafından hidroklorik asitin salgılanmasını azaltarak, mide ekşimesini gidermek ve mide ülserlerinin iyileşmesine yardımcı olur.
  • Çemen otu yağı özellikle beyindeki  geri dönüşü olmayan beyin hastalıklarının gelişmesini önlemeye yardımcı olarak beyin fonksiyonunu korumak için mükemmel bir yoldur. En yaygın olanları Alzheimer ve Parkinson hastalığıdır. Tedavisi olmamasına rağmen, bu hastalıkların gelişimi, beyindeki nörotransmitter seviyelerini olumsuz yönde etkilediği bilinen, prosesi hızlandıran spesifik proteinlerin birikmesine ve genel serbest radikal hasarına neden olan normal inflamatuar süreç yükü ile ilişkilidir. . Günlük çemen otu yağının birkaç damlası, enflamasyonun vücudunuz üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.  
  • Eğer tip 1 iseniz, vücudunuz insülin üretme konusunda yetersizdir, bu bakış açısından yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.  Tip 2 diyabet hastaları biraz daha kolay bir durumdadur. Kimse kan şekeri kontrolünün kolay olacağını söylemese de, uygun doğal ürünlerle takviye edebileceğiniz, sağlıklı bir diyet uygulayabileceğiniz ve yaşam tarzı uygulamalarını benimseyeceğiniz için daha kolaydır. Bunlar günlük egzersiz almayı ve karbonhidrat alımını azaltmayı içerir. Ayrıca, çemen  yağının kullanılması insülin hassasiyetini geliştirmeye yardımcı olabilir.  
  • Çemen otu yağı, kanser hücrelerinin çoğalmasını durdurabilen ve apoptoz olarak bilinen bir süreç olan “intihar” ı otomatik olarak programlayabilen çeşitli saponinlere sahiptir. Kanser hücreleri, kontrolsüz bir şekilde büyümektedir ve normal hücrelere saldırmaktadır. Bugüne kadar, prostat, meme ve kolon kanserlerinin insidansını azaltma konusunda umut verici  olduğunu çemen otu yağı göstermektedir.  
  • Çemen otu yağı, adet döngüsü sırasında ortaya çıkan ağrı ve krampların azaltılmasında etkilidir. Bu önemlidir çünkü hastalığın tedavisi için mevcut olan yaygın ilaçların çoğu, kanın incelmesi sonucu kötüleşen kanama gibi yan etkilerin sıklığı ile ortaya çıkar.   
  • Bir galaktagog anne sütü üretimini teşvik eden bir maddedir ve özellikle süt üretmekte zorlanan yeni anneler için yararlıdır . Engorged kanallar, yetersiz süt üretiminin başlıca nedenlerinden bazılarıdır, fakat çemen yağı bu konuda yardımcı olabilir. Emzirme döneminde günlük alınan birkaç damla süt üretimini teşvik etmek için yararlıdır. 
  • Aromaterapi, çok çeşitli uygulamalarıyla popülaritesinde büyüyen alternatif bir medikal tedavi şeklidir. Temel olarak, tıbbi etkilerini ortaya çıkarmak için çeşitli temel yağların aromatik doğasını kullanmayı içerir. Çemen yağı bir difüzöre yerleştirilir ve buharlaşmasına izin verilir. Çeşitli kullanımları arasında: kan basıncı azaltma, dinlendirici uykuyu destekleme,  ateş düşürmede ve toksinlerin giderilmesinde yardımcı olmak için terlemeyi azaltır.
  • Çemen otu, bronşit gibi rahatsızlıkların azaltılmasında ve astımın yönetilmesinde yararlı olan anti-enflamatuar etkilere sahip olsa da , uçucu yağ bu amaç için çok daha uygundur. Çemen otu esansiyel yağı, öksürüğü hafifletmek, bir balgam söktürücü olarak davranmaya yardımcı olmak  bir dekonjestan olarak davranmak için uygun şekilde inhale edilebilir.

Çemen Otu Yağı ile Zayıflama 

Kilo kaybının gerçekleşmesi için, kalori bakımında eksiklik yaşamanız  gerekir, ancak kalorilerin az olmasını sağlamak için doğru yiyecekleri yediğinizden emin olmanız gerekir. Özellikle, insülinin direnci olduğu sürece salgılanmasına neden olan karbonhidratların kontrolü ve sırayla yağın yakılmasını önler. Çemen otu, insülin işlevini geliştirmeye yardımcı olur, böylece kanın içine girdiğinde şekeri daha verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. İnsülin seviyelerinin, yağın yakıt olarak alınmasına izin vermek için düşük kalması önemlidir. Bu yüzden düşük karbonhidratlı diyetlerin çoğu, karbonhidratlarda daha yüksek olan diyetlere kıyasla daha üstün kilo kaybına neden olur. Çemen otu yağı eklenmiş lif içeriği için çemen otu tohumu ile birleştirin ve iştah bastırma ve tokluk için güzel bir destek sağlayın.

Çemen Yağının Cilde Faydaları 


Çemen otu tohumları mucilage adı verilen benzersiz lifleri sayesinde mükemmel nemlendiriciler iken, çemen  yağı da nemlendirir ve nem kaybını önlemek için bir bariyer oluşturur. Çemen otu  yağı aynı zamanda ciltte UV hasarının etkisini azaltır, bu süreçte bir tür doğal güneş koruyucu olarak davranır. Bu özelliklerin ikisi de, cilt sağlığını korumak için nemlendirici bir yardımcı olarak yararlı kılmaktadır.

Çemen Yağı Nasıl Kullanılır ?


Çemen yağı kullanımı şöyledir. Bir fincan suya 3-5 arası damlatılarak içilmelidir. Çemen cilt için yararlı bir bitkidir. Masaj yaparak çemeni cildiniz üzerinde uygulayabilirsiniz.
Çemen yağı susam ile karıştırılıp masaj yapılarak uygulandığında romatizma ağrılarına çözüm olmaktadır. Yararlarını şöyle anlatalım. Metabolizmayı güçlendirerek balgamı söktürür. Kolesterolü düşürerek, cinsel gücü arttırır.

Çemen Otu Yağı Göğüs Büyütme 

Göğüs büyütmek için ev yapımı yağ yapmak ve sarkmış memeyi sıkılaştırmak için gerekli adımlar aşağıdadır. 

  • İlk adımda bir  tava almanız ve   ocağın üzerine koymanızdır ve buna yarım bardak zeytinyağı koymanız gerekiyor.  
  • İkinci adımda iki çorba kaşığı çemen otu eklenmesi gerekir. 
  • Üçüncü adımda, karışıma iki yemek kaşığı siyah kimyon veya çörek otu eklemeniz gerekir.Bu adımda, karışımı düzgün bir şekilde karıştırmanız gerekir ve tüm bileşenler en az 15 dakika boyunca düşük sıcaklıkta iyi pişirilmelidir. 
  • Son olarak, tüm malzemeler iyice karıştırılıp pişirildiğinde hazırlanan yağı kabın herhangi birisinde karıştırmanız gerekir.
Yatağına gitmeden önce, hazırlanan ev yapımı yağ yardımıyla en az 20 dakika boyunca göğsünüze masaj yapmalısınız. İlk hafta için hazırlanan ev yapımı yağı uyguladıktan sonra sıkı bir sütyen giymeniz gerekir. İki hafta sonra görsel farklılıkları göreceksiniz. 

Meme büyütme için ev yapımı hazırlanan yağı depolayabilir ve hava geçirmeyen bir kapta en az bir ay boyunca sarkmış memeyi sıkılaştırabilirsiniz. Bu nedenle meme büyütme için çok etkilidir ve yan etkisi yoktur. Zeytinyağı , çok miktarda anti-oksidan ve ayrıca serbest radikallerin başlattığı hasarı temel olarak tersine çeviren ve ayrıca sarkmayı engelleyen yağ asitlerinden oluşur. Çemen otu tohumları , östrojen etkilerini taklit ettiği gibi prolaktin üretimini uyardığı için memenin büyümesini tetikler. Bu iki hormon, göğüs büyütme için gerçekten çok önemli olduğu için. Bu tohumlar doğal olarak göğüs büyütme ve sarkık meme ile sonuçlanan dokuların büyümesini uyarır. Siyah kimyon , göğüs büyütmede yardımcı olan ve aynı zamanda sarkık memeyi sıkılaştırmaya yardımcı olan antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklerden oluşur.


Çemen Yağı ve Çörek Otu Yağı





Çemen yağı otu ve çörek otu zeytinyağı ile birlikte ezilerek karıştırılır. Daha sonra üzerine kaynar su eklenir. Böylece su yüzeyine çıkan yağlar Kaşıkla alınarak bir şişeye doldurulur. Şişenin içine atılan bademler iki gün dinlendikten sonra süzülerek çemen yağı elde edilir. Çemen yağı mafsal ağrılarına çok faydalı bir bitkidir. Bu bitki içeriği bakımıyla insan sağlığı açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Çemen Otu Yağı Yan Etkileri


Çemen otu yağının çeşitli istisnai faydaları olmasına rağmen, bu yağı kullanmak da önlemler gerektirir. Ham yağın doğrudan kullanımı çeşitli alerjilere, döküntülere ve diğer sorunlara yol açabilir. Diyabetik hastalar için, kullanım talimatları hakkında bilgi eksikliği bir sorun olabilir. Bu nedenle doktorun danışmasını bir zorunluluk haline getirir. Bu yağın tüketimi solunum problemleri ile sonuçlanabilir ve ayrıca bazı ilaçlar ile tüketildiğinde veya uygulandığında yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, reçeteli ilaçlar olan kişiler, yağı kullanmadan önce doktora danışmalıdır. Ayrıca, kadınlar hamilelik sırasında çemen otu yağını almaktan kaçınmalıdır.


Bir önceki yazım  Buğday Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. A'dan Z'ye bitki yağları hakkında bilgiye blog sayfamızda ara kısmından ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder