30 Mart 2016 Çarşamba

Haşhaş Yağı


Haşhaş
Haşhaş yağı hakkında merak edilen konular arasında kafa yapar mı sorusu olsa da bizler bu yağın sağlık faydalarına değinmeyi daha doğru buluyor ve sizlere haşhaş yağı faydalarından ve kullanımından bahsedeceğimiz yazımızı sunuyoruz. İyi okumalar dileriz. 

Haşhaş Yağı

Haşhaş bitkisinin içerisinde bulunan küçük taneciklerin ezilmesi ile çıkartılan haşhaş yağı oldukça faydalı bir yağdır. Haşhaş bitkisi tıpta anestezi yani uyuşturma amacıyla kullanılmaktadır.Haşhaş yağı da aynı özelliğe sahiptir ve aynı amaçla kullanılabilir; sürüldüğü yeri uyuşturarak geçici olarak acıyı azaltmaktadır.

Haşhaş Yağ Faydaları

Haşhaş Yağı günümüzde çok farklı şekillerde kullanılmaktadır. Masaj terapilerinin vazgeçilmezlerinden olan haşhaş yağı uyku sorununa kolaylıkla çare olmaktadır. Kişiye haşhaş yağıyla masaj yapılması sonucunda vücut rahatlar ve uykuya dalmaya hazır hale gelir. Uyku sorununu temelinde stres olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda haşhaş yağının strese birebir geldiği de rahatlıkla söylenebilir.

Haşhaş tohumu, insan vücuduna ve dolaşım sistemine yardımcı olan yüksek konsantrasyonda mineral, vitamin, diyet lifi ve elektrolit içerir. Ayrıca, hücre hasarının yanı sıra bağışıklığı desteklemeye yardımcı olan antienflamatuar ve antioksidan özelliklere de sahiptir. 19 inci yüzyılda, bu yağ, yemeklik yağ, yakıt veya lamba yağı, vernik ve alma ve boya sabunları gibi çeşitli amaçlar için kullanılmıştır.        

  • Masaj yağı olarak kullanılır.
  • Yemekten önce haşhaş tohumu yağı kaşığı alımı, uykusuzluğun tedavisine yardımcı olur.
  • Haşhaş tohumu astım ve boğmaca öksürük belirtileri rahatlama sağlar.
  • Aynı zamanda ishal gibi mide problemlerini tedavi etmek için kullanılır.
  • Tümör büyümesini önler.

Haşhaş Yağı Kullanırken Dikkat                                                                                           


Haşhaş tohumu alerjisi olan insanlar bunu kullanmamalıdır. Kullanmadan önce bir doktora danışın.Kolesterol düşürücü ilaçlar, sinir sistemi depresanları, bağışıklık sistemini baskılayan kişiler, ağrı kesiciler ve opiatlar, dikkatli kullanılmalıdır.

Haşhaş Yağı Kullanımı 

Haşhaş yağı vücuttaki acıların hissedilmesini önlediği gibi diş ağrısı için de rahatlıkla kullanılabilir. Diş ağrısı için haşhaş yağı gargara şeklinde uygulanarak kullanılmalıdır. Haşhaş yağını saça kür şeklinde uygulamak da saçlara canlılık kazandırmaktadır.

Bitkisel yağlar içinde en sık kullanılanlardan olan haşhaş yağı dikkatli kullanılmalıdır; çünkü vücutta ilaç etkisi yaratan haşhaş yağının fazla kullanımı da farklı sorunlara yol açabilmektedir.




Bir önceki yazım  Mandalina Yağı  linke tıklayarak ulaşabilir, bu hoş narenciye yağı hakkında bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder