28 Mart 2016 Pazartesi

Hayıt Tohumu Yağı


Bitkisel yağlar arasında bulunun hayıt tohumu yağı hakkında bu yazımızda yararlarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Umarım bu ilginç yağ sizin de işinize yarayacaktır. 

Hayıt Tohumu Yağı Nedir?

Hayıt Tohumu
Bitkisel yağlar vücudumuzun eksiklerini doğal yollarla tamamlamak konusunda büyük önem taşır. Bunlardan biri olan hayıt tohumu yağı, etkin bir tedavi yöntemidir. Hayıt tohumu yağı, beşparmak otu olarak da anılan hayıt bitkisinden elde edilir.Akdeniz bölgesine ait bir bitki olan bu ağaç, mavi-mor tonlarında çiçek açar ve çalı görünümündedir. Tohumundan elde edilen yağsa alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılır. Bu bitki özellikle kadın dostu olmasıyla bilinir. Öyle ki, hormonların dengelenmesinde en doğal yollardan biridir.

Hayıt Tohumu Yağı Faydaları 

Regl öncesi yaşanan sancı, duyguların hassaslaşması, stres ve gerginlik gibi semptomların azalmasına yardımcı olur. Regl düzensizliği sorununu ortadan kaldırıp cinsel isteği dengeleyen bu tohum, erkeklerde bu isteği azaltmaktadır. Yeni annelerin doğum sonrası kullanımında sütlerini artırır. Ayrıca menopozda görülen belirtilerin de azaltılmasında etkili bir tedavi yöntemidir. Kadınlarda düzenli kullanımı sonucunda vücudu dengelemesiyle hamile kalma oranını artırmaktadır. Bunların yanı sıra cilde olumlu etki ederek sıkılaştırır. Hayıt tohumu yağı bir fincan suya, üzerinde belirtilen ölçüde damlatılarak rahatlıkla içilebilir.

Hayıt Tohumu Yağı Zayıflatır mı ? 

Hayıt tohumu yağı genelde kadın hastalıklarına karşı iyi gelmesi ile bilinmektedir. Özellikle adet dönemleri ve hormonal düzensizlikler kadınlarda yeme dürtüsünü geliştirmekte ve kadınları ayrıca yağ birikimi gibi sorunlara itmektedir. Hayıt tohumu yağı bu düzensizlikleri ortadan kaldırdığı için dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı olabilir. Genelde önerilen 1 su bardağına ya tohumların ezilmesi ve karıştırılması ile içilmesi ya da hayıt tohumu yağından 1-2 damla kullanılması iledir. 


Bir önceki yazım  Günlükyağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Bitki yağları ile ilgili her türlü bilgiyi bulacağınız blog sayfamızı takip ederek , güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder