20 Nisan 2016 Çarşamba

Argan Yağı Nasıl Kullanılır ?


Argan yağı kullanımı önemli bir konudur en çok saç bakımında kullanılan bu yağ cilt bakımında da hayli önem taşımakta ve kullanılmaktadır. Bizlerde sizlere bu yazımızda hem kendi araştırmalarımızı hem de alıntılarımızı paylaşarak argan yağı hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Argan Yağı Kullanımı ve Faydaları

Argan Yağı
Sadece Fas'ın Güney Batı bölgesinde yetişen argan ağacının tohumundan elde edilen argan yağı gerek yemeklerde gerekse saç ve cilt bakımında kullanılması adına çok faydalı bir yağdır. Ciltte ki yağ oranını dengeleyip sivilce oluşumunu engeller. Kırışıklıkları engellediği için cildinize sıkı ve canlı bir görünüm katar.Özellikle saçınızda yaptığı değişikliklerle bilinen argan yağı, saç telinizi besler, kırık oluşumunu engelleyip saçınıza parlaklık katar. Doğum sonrasında oluşan çatlaklar için de birebir etki gösterdiği saptanmıştır.

Argan Yağı Kullanımı Nasıldır ? 


Geceleri yatmadan önce temizlemiş olduğunuz cildinize parmak uçlarınızla iyice yediriniz. Parlak görünümlü saçlara ulaşmak için ise avucunuza aldığınız argan yağını saç diplerinize uyguladıktan sonra yarım saat bekleyin.Soğuk suyla durulayıp şampuanla yıkayın. Kolayca emilen bir formda olduğu için duş sonrası vücut kremi olarak da kullanabilirsiniz. Sıktığınız bir limona eklediğiniz argan yağını karıştırıp 20 dakika boyunca parmak uçlarınızda bekletirseniz daha sağlıklı ve kolay kırılmayan tırnaklara kavuşursunuz.

Yazımın bundan sonraki kısmında arganyaginin.wordpress.com sitesinden yaptığım alıntı ile devam edeceğim. 

...

Yemeklik Kullanımda Argan Yağı


Elde edilğidi Argan fıtığının kendine özgü tadının aroması ve dumanlanma derecesinin yüksek oluşu argan yağın yemekler ve kızartmalar için gayet sağlıklı bir bitkisel yağ kılmaktadır. Genellikle orta ısıya sahip yiyeceklerde, salata gibi çiğ tüketilen yiyeceklerde ve tavada hafif kızartılan yemeklerde kullanılan argan yağı, birçok mutfakta yer alır.



Tatlı ve ekşi yemeklere aroma katması nedeniyle tercih edilen argan yağı, özellikle özgün ve salata sosları, kızartılmış biberlerin üzerinde ve servis öncesi çorbalarda kullanılmaktadır. Geleneksel olarak kızartılmış keçi peyniri ve bademler üzerinde gezdirilmekte, kahvaltı için bal ile karıştırılmakta ve dondurmaların üzerine sos olarak kullanılması amacıyla erimiş çikolataların içine karıştırılmaktadır.

Saç Bakımında Argan Yağı

Argan yağı saçlarınızı besler, güçlendirir ve korur. Özellikle kırıkları fazla olan sert ve kuru saçlar için idealdir. Argan yağını saçınıza maske yaparak ya da yoğun bir şekilde uygulayarak dilediğiniz süre tutabilirsiniz. Saçlarınız daha yumuşak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Birçoğumuzun sorunu olan saç şekillendirme için

Argan yağı yine birebirdir. Argan yağı ile saçlarınızı şekillendirirken daha canlı görünmesini sağlamış olursunuz. Bunun için bir kaç damla kullanarak saçlarınıza yedirmeniz yeterli olacaktır.

Cilt Bakımında Argan Yağı


Argan Yağı, içerisinde barındırdığı Omega 9, Omega 6, Steroller, felurik asit, E vitamini ve güçlü antioksidanlar sayesinde gençlik iksiri olarak da görülebilir. Yaşlanma karşıtı etkileri kesinlikle yabana atılmaması gereken argan yağı; özellikle nemlendirici özelliği ile kuru ciltlerin nemlenmesine, yağlı ciltlerin yağ dengesini sağlamaya yardımcı oluyor. Zaten kozmetik üretiminde de kullanılan Argan Yağı , çok kısa bir sürede cildi nemlendirebilen, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayan bir özelliğe sahip. 






...

Bir önceki  Acı Badem Yağı  başlıklı yazıma da bakarak saç ve cilt bakımınız için farklı alternatif bitkisel yağlar deneyebilirsiniz. Sağlıklı ışıl ışıl günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder